Embercsempész után kutatnak a rendőrök

2020. 11. 26., cs - 09:53
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Öt illegális migránst szállított gépkocsijában az M1-es autópályán egy ezidáig ismeretlen férfi.

Négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Osztálya információi alapján – a rendőrök az M1-es autópálya 73-as kilométerszelvényében, Komárom-Esztergom megye területén, 2020. november 26-án 8 óra 35 perckor intézkedést kezdeményeztek egy belgrádi honosságú személygépkocsival szemben. A jármű vezetője a rendőri intézkedés alól azonban kivonta magát, és gépkocsijával továbbhajtott, majd az autópálya 95-ös kilométerszelvényében állt meg.  A sofőr az autóból kiugrott és gyalogosan – a szalagkorlátot átugorva, Bábolna irányába - menekült a helyszínről.

A hátrahagyott gépjárműben öt külföldi – magukat  szír állampolgárnak valló – férfi utazott, akik személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások őket előállítják a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempész felkutatása – megerősített rendőri erőkkel – folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.