Francia embercsempész rendőrkézen

2021. 10. 28., cs - 13:03
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy francia állampolgárságú férfit és 25 illegális bevándorlót vontak intézkedés alá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

Egy francia honosságú tehergépkocsi 30 éves vezetőjével szemben intézkedtek a rendőrök 2021. október 28-án 10 óra 25 perckor Gic térségében. A járművet egy francia férfi vezette, valamint a raktérben további 25 ember tartózkodott. A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális bevándorlókat előállították, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről.
A francia férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.


Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.