Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2021. 01. 18., h - 18:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 10 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök 2021. január 18-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között két esetben, összesen négy határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezenkívül a román-magyar közös ellenőrzés során ma reggel egy bolgár honosságú kamionban hat illegális migránst találtak megbújva a rendőrök a Nagylak közúti határátkelőhelyen. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.