Két embercsempészt fogtak el a Fejér megyei rendőrök

2021. 10. 22., p - 18:49
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A belga férfiak 15 fő illegálist migránst szállítottak gépkocsijukban.

A járőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján 2021. október 22-én 18  óra 5 perckor a 63-as számú főút 90-es kilométerszelvényében, Székesfehérvár közelében ellenőriztek egy német honosságú gépkocsit és 64 éves belga sofőrjét.

A gépkocsiban a járművezető mellett egy 22 éves belga férfi, valamint 15 fő szintén külföldi utazott, akik magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják, majd –meghallgatásukat követően- a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. Az ügyben a két belga állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást a rendőrség.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pillanatokon múlt a tragédia

Alkohol hatása alatt közlekedett autójával az a 21 éves férfi, aki balesetet szenvedett, majd kigyulladt a járműve. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Védett villamosok

Folytatódik a közösségi közlekedési járatok ellenőrzése Budapesten. A rendőrök ezúttal a 3-as, 62-es és a 62/A villamosok vonalára koncentráltak.