Országos határrendészeti összesítő

2021. 10. 10., v - 05:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 9-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 205 határsértőt tartóztattak fel és 253 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11esetben összesen 78 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Újmohács, Kunbaja, Vaskút és Solt közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 32 esetben összesen 113 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Pest megyében 1 esetben 6 határsértőt tartóztattak fel Inárcson.  

Győr-Moson-Sopron megyében 1 esetben 6 határsértőt tartóztattak fel Bábolna közigazgatási területén.

Somogy megyében 1 esetben 2 határsértőt tartóztattak fel Zákány közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, palesztin, török, iraki, eritreai, indiai, líbiai, marokkói, szír, szomáliai és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 19 esetben összesen 253 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 17 esetben 235 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 2 esetben 18 főt. 

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 3 esetben embercsempészés miatt és 2 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A kiskunhalasi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének megtalálása érdekében.

 

Baleset az M1-es autópályán

A főváros felé vezető oldalon, Mány térségében a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópályát.

 

Egy nap, négy elfogás, két előállítás

A Szekszárdi Rendőrkapitányság és több bíróság is körözte az elfogott férfiakat, két fiatal lány pedig a gyermekotthonból tűnt el, ezért keresték őket.