Rendőrkézen egy bolgár embercsempész és feltartóztattak 46 határsértőt

2021. 09. 18., szo - 06:44
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Dusnoknál fogták el azt a bolgár férfit, aki illegális migránsokat szállított. A migránscsoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz a rendőrök.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 17-én 23 óra 00 perckor egy bolgár rendszámú gépjárművet állítottak meg az M9-es autóúton Dusnok közelében. A gépkocsit egy bolgár férfi vezette, rajta kívül a járműben 12 – magát szír állampolgárnak valló – illegális migráns tartózkodott.

A sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe vették. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

Valamivel később, 23 óra 25 perckor Csikéria közigazgatási területénél  21 külföldit tartóztattak fel a rendőrök, majd éjfél után 5 perccel Bácsbokodnál állítottak meg egy 13 fős migránscsoportot. Az illegális migránsok afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az országba.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.