Újabb embercsempész és hét migráns

2021. 10. 23., szo - 06:08
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 31 éves román férfi 7 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvár Osztálya jelzése alapján a rendőrök 2021. október 22-én 23 óra 45 perckor Komárom lakott területén kívül, az 1-es számú főút és a 131-es számú út kereszteződésében      ellenőriztek egy személygépkocsit.  A járműben 7 fő magát török és afgán állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az egyenruhások a sofőrt és utasait elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

A román sofőrrel szemben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indít eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M43-as autópályán

Személyi sérüléses közlekedési baleset miatt félpályás útlezárás van érvényben az M43-as autópálya Csanádpalota felé vezető oldalán, Szeged közelében.

 

Üres kézzel

A II. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.