Újabb illegális migráns az M6-os autópályán

2020. 06. 04., cs - 10:37
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Paksi Autópálya Alosztály egyenruhásai tartóztattak fel egy magát afgánnak valló férfit az autópálya Pécs felé vezető oldalán a Sárközi pihenő környékén.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Paksi Autópálya Alosztály munkatársai 2020. június 4-én 09 óra 25 perckor az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a Sárközi pihenő környékén tartóztattak fel egy külföldi személyt. A férfi afgánnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudta. Az illegális migránst a Szekszárdi Rendőrkapitányságra előállították, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

A férfi feltehetően összefüggésbe hozható a hajnali órákban – az M6-os autópálya 154-es kilométerszelvényénél – elfogott osztrák embercsempésszel. Ennek megállapítása jelenleg is folyamatban van.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész és utasa

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy belga nő ellen, aki egy magát afgán állampolgárnak valló férfit próbált meg Magyarország területére beutaztatni Röszkénél.