Vonaton és gyalog próbálkoztak

2019. 02. 15., p - 07:30
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Ma hajnalban összesen kilenc illegális migráns kísérelt meg jogellenesen Magyarország területére bejutni. A külföldiek vonaton megbújva és gyalog is próbálkoztak.

 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. február 15-én 3 óra 45 perckor Hercegszántó közigazgatási területén hét külföldit tartóztattak fel, akik tunéziai állampolgárnak vallották magukat.

Alig fél órával később Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a Szerbia irányából belépő tehervonat átkutatása során az egyenruhások két külföldit találtak. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak az egyik vagon rakományában elbújva kíséreltek meg jogellenesen az országba bejutni.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a külföldieket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasság a gyanú

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatát azoknak az ügyeknek, amelyeket hat járművezetővel szemben folytatott.