Vonaton és gyalog próbálkoztak

2019. 07. 23., k - 05:24
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon rövid időn belül tizenhárom illegális migráns próbált meg jogellenesen bejutni az ország területére.

 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. július 22-én 22 óra 23 perckor Hercegszántó közigazgatási területén tizenegy külföldit tartóztattak fel. A kizárólag férfiakból álló csoport tagjai közül egy-egy fő afgán és burmai, heten bangladesi, ketten pedig pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.

Néhány órával később – 2019. július 23-án 2 óra 5 perckor – Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen egy Szerbia irányából belépő  tehervonat átkutatása során a rendőrök két – magát afgánnak valló – férfit találtak. Az illegális migránsok a szerelvény rakománya között elbújva, jogellenesen próbáltak Magyarországra jutni.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsz határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében tegnap. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Aludtak, miközben tolvajok jártak a lakásban

A józsefvárosi nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik az éjszaka közepén besurrantak egy lakásba, majd onnan pénzt, mobiltelefont és egy slusszkulcsot loptak.