A zebrán ütötte el a gyalogost a férfi, eljárás indult ellene

2021. 02. 27., szo - 09:49
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A 20 éves pápai férfi 2021. január 14-én, délután Pápa belterületén egy kereszteződésébe érve a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütötte az ott áthaladó sértettet.

A fiatalember a szemből világító napsütésben későn észlelte az úttesten szabályosan átkelő gyalogost –aki súlyosan megsérült-, azonnal fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni.

A sofőr ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet fokozott óvatossággal és körültekintéssel közelítsék meg!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.