Árokba csapódott az autó

2019. 01. 11., p - 08:05
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Tíz baleset történt a héten Tolna megyében.

Egy személygépkocsi közlekedett 2019. január 8-án 18 óra 30 perckor az 5113-as számú úton, Szekszárd irányából Őcsény felé. Haladása során a jármű vezetője egy kerékpárral közlekedő személy kikerülésébe kezdett, azonban az autó megcsúszott, és az árokba csapódott. A balesetben a sofőr sérült meg. Az eset körülményeit a Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Tolna megyében a rendőrök hétfő óta további kilenc baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a megváltozott időjárási viszonyok még nagyobb odafigyelést igényelnek a közlekedés terén. Ezért elengedhetetlen, hogy:

  • Elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, a jégtől, hogy a kilátás minden irányba biztosított legyen! Ugyanez vonatkozik a világító berendezések láthatóságára is.
  • A jármű belső páramentesítő berendezéseit is ellenőrizzék! Vezetés közben fontos, hogy az oldalirányból érkező gyalogosokat, kerékpárosokat és a többi gépjárművezetőt is észleljék.
  • Tartsanak nagyobb követési távolságot és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek! Ezekben a hónapokban jellemzően sok a pályaelhagyással járó és a követési távolság nem megfelelő megválasztásából eredő baleset.
  • Minél hamarabb szereltessék fel a téli gumit járműveikre, mert 7°C alatt a nyári gumik tapadása nem biztonságos! 
  • A járművezetőknek is alkalmazkodniuk kell a megváltozott közlekedési környezethez, amely másfajta vezetéstechnikát igényel. Óvatosabban kell a jármű gyorsítását, lassítását végezni, a fékpedált különös gondossággal kell kezelni. Amennyiben lehetőség van rá, gázlevétellel és motorfékkel csökkentsék a jármű sebességét!
  • Tartózkodjanak a hirtelen kormánymozdulatoktól!
  • Javasoljuk, hogy cseréljék le a nyári ablakmosó folyadékot télire és az autóba készítsenek be jégoldó spray-t, jégkaparót és páramentesítőt.

 

Részletes baleset-megelőzési tanácsok itt is olvashatóak:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/havas-csuszos-utak-fokozott-figyelemmel

Balesetmentes közlekedést kíván a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Leintették a rendőröket

Egy járókelő kért segítséget a pilisvörösvári körzeti megbízottaktól, akik a mentők érkezéséig újraélesztettek egy sérült, eszméletlen férfit.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.