Az elmúlt 24 óra Heves megye közútjain

2018. 12. 06., cs - 09:01
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Két baleset történt.

Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába egy anyagi káros és egy, személyi sérüléssel közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

A sérüléses balesetnél a kijelölt gyalogos átkelőhelyen keresztülhaladó gyermeket elsodorta egy arra közlekedő személygépjármű.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket fokozott figyelemmel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg!

Amennyiben a gyalogosok az úttesten, vagy az úttest szélén közlekednek, akkor lakott területen belül lehetőleg a menetirány szerinti jobb oldalon kell közlekedniük, lakott területen kívül mindig bal oldalon, a járműforgalommal szemben  gyalogoljanak.

Nagyon fontos szabály, hogy éjszaka, vagy korlátozott látási viszonyok között, lakott területen kívül az úttesten, útpadkán, leállósávon tartózkodó gyalogosnak fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Olaszországba indultak, Dombegyházig jutottak

Olaszországba akarta eljuttatni Magyarországra illegálisan érkezett honfitársát egy pakisztáni férfi. A rendőrök Békés megyében, Dombegyház közelében feltartóztatták őket. Az embercsempészéssel gyanúsítható férfit a rendőrség őrizetbe vette, a határsértőt átadták a román hatóság képviselőinek.

 

Római parti betörő

Az óbudai nyomozók befejezték annak a férfinek az ügyét, aki hat alkalommal tört be Budapest III. kerületében lévő büfékbe és egy szórakozóhelyre.