Három ittas sofőr az elmúlt 24 órában

2019. 08. 23., p - 07:29
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírek Veszprém megyéből.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléssel járó és négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány egy férfit vett őrizetbe halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Öt embert állítottak elő, köztük négyet bűncselekmény elkövetésének gyanújával. Ittas járművezetés miatt három sofőrrel szemben intézkedtek.

A járőrök 2019. augusztus 22-én 7 óra 30 perckor Alsóörs belterületén igazoltattak egy személyautóval közlekedő helyi lakost. A rendőri intézkedés során a 44 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív értékkel zárult. A sofőrt további mintavétel céljából a járőrök előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, ellene közigazgatási bírságot szabtak ki a mért értéknek megfelelően.

A fenti eseten túl további két járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Egy esetben büntetőeljárás indult, további egy sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.