Hibázott a sofőr, egy ember meghalt

2019. 02. 15., p - 10:03
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasol a rendőrség egy 20 éves férfival szemben.

A  Móri Rendőrkapitányság halált okozó közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy súri lakossal szemben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi 2018. szeptember 22-én a reggeli órákban egy Mitsubishi típusú személygépkocsival közlekedett a 8208-as számú úton, Bakonycsernye külterületén Súr irányába. Haladása során egy enyhén balra ívelő, nedves felületű útkanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, és az úttestről a jobb oldali útpadkán keresztülhajtva lesodródott, majd a gépkocsi bal oldalára dőlt és egy fának csapódott.

A nyomozás során további megállapítást nyert, hogy a jármű két hátsó gumiabroncsának állapota a közúti közlekedésben történő biztonságos részvételre alkalmatlan volt.

A balesetben az autó 23 éves női utasa olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Egy öt éves gyermek és a jármű vezetője könnyű személyi sérülést szenvedett.

A nyomozás vizsgálatát a Móri Rendőrkapitányság befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban átadta az ügyészségnek

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy – a kormány-, fék-, világító- és fényjelző berendezéseken kívül - a gumiabroncsok állapotát a járművel történő elindulás előtt minden alkalommal ellenőrizni kell, melynek keretében szükséges vizsgálni a futófelületek kopását, sérüléseit, valamint szemrevételezéssel a guminyomást is.

… hogy mindenki hazaérjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasság a gyanú

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatát azoknak az ügyeknek, amelyeket hat járművezetővel szemben folytatott.