Hírek Fejér megyéből

2019. 09. 07., szo - 07:24
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy kislóki férfi ittasan okozott balesetet, míg Székesfehérváron egy kerékpárost ütöttek el.

Egy 36 éves kislóki férfi haladt autójával 2019. szeptember 5-én késő este, Sárbogárdról, amikor a 6305-ös főúton egy kanyarban kisodródott és az út mellett található kerítésoszlopnak ütközött. A baleset következtében a sofőr és utasa könnyebben sérült. Az autót vezető férfi a vezetés előtt alkoholt fogyasztott, ezért a rendőrök vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek ittas járművezetés vétsége miatt.

Székesfehérvár-Emmaróza külterületén, a 7-es főúton történt 2019. szeptember 6-án, a kora reggeli órákban az a közlekedési baleset, amelynél egy kerékpárost elütöttek. Egy 42 éves szabadbattyáni férfi haladt autójával, amikor a kerékpáros mellé ért, de mivel nem tartott megfelelő oldaltávolságot, a biciklist elsodorta. A kerékpárosnak a baleset következtében súlyos sérülései keletkeztek. A szabadbattyáni férfival szemben közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak büntetőeljárást a székesfehérvári rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.