Hírek Vas megyéből

2018. 01. 11., cs - 08:38
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén négy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársainknak – az elmúlt 24 órában – további kettő, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2018. január 10-én, Szombathelyen. Egy 52 éves helyi férfi személygépkocsival közlekedett a Rohonci úton, amikor az egyik gyalogos-átkelőhelyen elsodort egy nőt. A gyalogos az ütközés következtében az úttestre esett és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint ugyancsak könnyű sérüléseket szenvedett az a kerékpáros is, akit egy autó sodort el 2018. január 10-én, Sárvár külterületén. Egy 20 éves csényei lakos személygépkocsival közlekedett Ikervár felől Sárvár irányába, a 8701-es számú úton, amikor haladása során elsodort egy biciklist. A Sárvári Rendőrkapitányság a baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A gyalogosok és a kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői, ezért kérjük az úton lévőket, hogy tanúsítsanak fokozott odafigyelést egymás iránt!

A rendőrök 2018. január 10-én a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították azt a 33 éves helyi lakost, aki az intézkedést megelőzően a megyeszékhelyen előzetes szóváltást követően bántalmazott egy férfit. A tettlegesség következtében a sértett az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett. A nyomozók Sz. Szilárdot gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hóban hagyott nyomok

Gyorsan a nyomára akadtak a rendőrök annak a férfinak, aki szalámikat lopott egy mezőrúti házból.

 

Lezárt ügyek: Nyári falopás

A rendőrök befejezték a nyomozást azzal a miskolci férfival és élettársával szemben, akik 14 köbméter fát tulajdonítottak el az erdőből.

 

Homályos sötétség

Az esti órákban világítás nélkül autózott Miskolcon egy férfi, a rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy ivott a vezetés megkezdése előtt, a jogosítványát pedig korábban bevonták. Az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára!

 

Pihenőparkban rongáltak

Egy hódmezővásárhelyi pihenőparkban található építményeket rongált meg egy 21 éves férfi és hat fiatalkorú társa. A körzeti megbízottak a feltételezett elkövetőket elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2018. január 24-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére.