Ittasan motorozott, befejezték az eljárás vizsgálati szakaszát a rendőrök

2020. 10. 22., cs - 07:48
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Karancslapujtőn szenvedett balesetet motorkerékpárral egy 60 éves férfi.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 60 éves karancslapujtői lakos ellen.

A férfi 2020. augusztus 25-én 16 óra körül motorkerékpárral közlekedett Karancslapujtő belterületén, amikor a jobb oldali útpadkára lehaladt, majd egy családi ház kerítésének ütközött. A balesetben a motoros súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, valamint a járműben anyagi kár keletkezett. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a jármű vezetője úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott és szervezetében a cselekmény elkövetésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó alkoholmennyiség volt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztással kapcsolatban.

Ne feledjék! Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű alkoholos ital fogyasztása hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek. Előzzük meg a tragédiákat!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

Kamionban bújtak meg

Tompán három illegális migráns került elő egy tehergépjármű rakteréből.