Ittasan ültek volán mögé

2019. 05. 16., cs - 07:30
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Két ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök elmúlt 24 órában Vas megyében.

A rendőrök 2019. május 15-én egy tehergépkocsival közlekedő kőszegi lakost igazoltattak Szombathelyen. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a férfi alkoholt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt, ezért előállították a Szombathelyi Rendőrkapitányságra. A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ugyancsak alkohol fogyasztását követően ült volán mögé az a helyi lakos, akit a járőrök 2019. május 15-én igazoltattak Ikervár belterületén. Az intézkedés során a gépjármű vezetőjével szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Munkatársaink megállapították továbbá azt is, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel sem. A férfival szemben ittassága miatt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indított a Sárvári Rendőrkapitányság.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Magánlaksértés és testi sértés

A nyomozók őrizetbe vették azt a három helybélit, akik a gyanú szerint berúgták az egyik kiskunhalasi ingatlan kapuját, majd az udvaron bántalmazták az ott lakó férfit.

 

Megütötte a strand biztonsági őrét

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves lepsényi lakos ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.