Ittasan ültek volán mögé

2019. 05. 16., cs - 07:30
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Két ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök elmúlt 24 órában Vas megyében.

A rendőrök 2019. május 15-én egy tehergépkocsival közlekedő kőszegi lakost igazoltattak Szombathelyen. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a férfi alkoholt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt, ezért előállították a Szombathelyi Rendőrkapitányságra. A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ugyancsak alkohol fogyasztását követően ült volán mögé az a helyi lakos, akit a járőrök 2019. május 15-én igazoltattak Ikervár belterületén. Az intézkedés során a gépjármű vezetőjével szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Munkatársaink megállapították továbbá azt is, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel sem. A férfival szemben ittassága miatt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indított a Sárvári Rendőrkapitányság.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.