Ittasan ültek volán mögé

2019. 05. 16., cs - 07:30
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Két ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök elmúlt 24 órában Vas megyében.

A rendőrök 2019. május 15-én egy tehergépkocsival közlekedő kőszegi lakost igazoltattak Szombathelyen. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a férfi alkoholt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt, ezért előállították a Szombathelyi Rendőrkapitányságra. A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ugyancsak alkohol fogyasztását követően ült volán mögé az a helyi lakos, akit a járőrök 2019. május 15-én igazoltattak Ikervár belterületén. Az intézkedés során a gépjármű vezetőjével szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Munkatársaink megállapították továbbá azt is, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel sem. A férfival szemben ittassága miatt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indított a Sárvári Rendőrkapitányság.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

20 illegális migráns

Afgán férfiakból álló csoportot tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében.

 

Illegális migráns Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Családi ház udvarába zuhant egy motoros siklóernyő

Lezuhant egy motoros siklóernyő Mezőberényben. A pilóta ereszkedés közben veszítette el uralmát a jármű felett, és egy családi ház udvarába csapódott. A férfit a mentők kórházba szállították.

 

Afgán illegális migránsok Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.