Ittasan vezetett, balesetet okozott

2020. 05. 17., v - 08:00
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Két személygépkocsi ütközött össze Orosháza határában. A baleset okozója ittas volt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Nem adott elsőbbséget egy személygépkocsi vezetője egy másik autósnak 2020. március 16-án, Orosháza külterületén. A férfi egy alsóbbrendű útról kanyarodott a 47-es főútra, és szabálytalanságával balesetet okozott, a két autó összeütközött. Személyi sérülés nem történt, de a férfinél felmerült a gyanúja annak, hogy ittasan közlekedett. A rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene. A rendőrségi eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a szervezetében alkohol volt, ittas állapotban vezetett. A 38 éves nagyszénási férfi ezt nem is tagadta. Kihallgatásán elmondta, hogy előző nap délutántól a baleset napján hajnali 5 óráig italozott. Nagyobb mennyiségű sört és tömény szeszes italt fogyasztott, majd hajnali 5 órakor feküdt le és 11 óráig aludt. Délután indult el Nagyszénásról Orosházára a feleségéért, mert a nő lekéste a buszt.  Az Orosházi Rendőrkapitányság a férfit ittas járművezetés vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2020. május 14-én továbbította az ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Visszafordítás!

Baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat az 51-es főút Dunavarsány és Majosháza közötti szakaszán.

 

Kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Illegális migránst fogtak el Nagylakon

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök egy illegális migránst fogtak el Nagylak külterületén. A határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indul.