Két baleset Nógrád megyében

2020. 05. 23., szo - 11:00
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Karancskeszi belterületén 2020. május 22-én a délutáni órákban egy férfi segédmotoros kerékpárjával kanyarodott a Fő útról a Petőfi útra, amikor egy nő próbált előtte átkelni az úttesten, akit elütött. A balesetben a gyalogos megsérült.

Az elmúlt napon további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A KRESZ szabályai a gyalogosokra is vonatkoznak, amelyeket közlekedésük során minden esetben be kell tartaniuk. A gyalogosoknál a leggyakoribb probléma a körültekintés nélküli, hirtelen úttestre lépés, amikor a gyalogos úgy kezdi meg az úttesten történő átkelését, hogy előtte a kellő körültekintést elmulasztja. Szintén nagy veszélyt rejt magában az álló jármű, illetve egyéb tereptárgyak (bokor, fa, épületek) takarásából történő úttestre lépés.

A gépjárművezetők fokozott figyelemmel és körültekintéssel közelítsék meg a gyalogosátkelőhelyeket! Figyeljenek gyalogosan közlekedő embertársaikra, ők a legvédtelenebb közlekedők! Legyünk türelmesek az úttesten lassabban áthaladó gyalogosokkal, biztosítsuk biztonságos átkelésüket, és várjunk, amíg a gyalogos átér az úttesten!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.