Közlekedésbiztonság és BikeSafe Ősiben

2019. 06. 11., k - 16:13
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök játékos baleset-megelőzési feladatokkal és ingyenes kerékpár-regisztrációs programmal várták a lakosságot a falusi rendezvényen.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai baleset-megelőzési programot szerveztek kicsiknek és nagyoknak az ősi falunapon 2019. június 9-én.

A fiatalabbak kirakók segítségével és különböző közlekedési feladványokkal tanulhatták a közlekedési szabályokat. Megbeszélték a jelzőtáblák jelentését és azt, hogy ha azokat látják, mit kell tenniük. A rendőrök felhívták a gyerekek figyelmét, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kerékpárjaikról leszállva, azt tolva szabad áthaladni.

A gyerekek a színezők és egyéb közlekedéssel kapcsolatos játékos feladványok megoldásán túl a rendőrautóval is megismerkedhettek, valamint a rendőrök segítségével elkészítették saját ujjlenyomatukat, amit haza is vihettek.

A felnőtteknek lehetőségük nyílt kipróbálni a részeg szemüveget a közlekedést tovább nehezítő akadály kikerülésével, valamint ügyességi feladatokat kellett a szemüveg viselésével teljesíteni.

A kerékpárral érkezők regisztráltathatták kétkerekűiket a BikeSafe országos adatbázisába. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a járműre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak, külön szó esett a gyalogos és a kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól, veszélyeiről, illetve a kerékpár kötelező és ajánlott tartozékairól is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.

 

Maratonfutás a határrendészet népszerűsítéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett II. Szeged Maratonon. A cél a határrendész szakma népszerűsítése volt.