Négy ittas sofőr az elmúlt 24 órában

2019. 07. 17., sze - 08:39
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírek Veszprém megyéből.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó és négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány tizenhat embert állított elő, köztük tizenkettőt bűncselekmény elkövetésének gyanújával. Ittas járművezetés miatt négy sofőrrel szemben intézkedtek, biztonsági intézkedést két esetben hajtottak végre.

A járőrök 2019. július 16-án 10 óra 37 perckor Bakonynánán igazoltattak egy segédmotor-kerékpárral közlekedő helyi lakost. A rendőri intézkedés során a 36 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív értékkel zárult. A sofőrt további mintavétel céljából a járőrök előállították a Zirci Rendőrőrsre, és ellene – vezetői engedélyének elvétele mellett – büntetőeljárást indítottak.

A fenti eseten túl további három járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Két sofőrrel szemben büntetőeljárás indult, további egy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a mért értéknek megfelelően.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.