Rendőrségi hírek Zala megyéből

2020. 06. 11., cs - 08:14
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel és hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Surdon, a Kanizsai úton közlekedett kerékpárral egy 80 éves helyi nő Miklósfa irányába 2020. június 10-én 10 óra körül, amikor egy kapubejárójába balra történő bekanyarodása során nem vette észre az őt előző Hyundai személyautót és összeütköztek. A baleset során a biciklis az úttestre esett, és nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A szolgálatban lévő állomány öt személyt fogott el, közülük hármat bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyet az ellene kiadott körözés alapján. A zalai járőrök tizenkét főt állítottak elő, közülük ötöt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés egy esetben történt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy fokozottan figyeljenek a kanyarodás szabályainak betartására, mert több közlekedési baleset kiváltó oka ezen szabályok megszegése. Nagyon fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, annak megkezdése előtt meg kell győződnie arról, hogy az előzésébe vagy kikerülésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

Kamionban bújtak meg

Tompán három illegális migráns került elő egy tehergépjármű rakteréből.

 

Gyöngyösön rongált

A nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.