Szállítógép törte el a bokáját

2018. 08. 04., szo - 09:20
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Letenyei Rendőrőrs vádemelést javasol a munkagépet bekapcsoló alkalmazottal és a munkáltatóval szemben.

Egy becsehelyi üzemben történt balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2017. szeptember 18-án, hajnalban. Egy elakadt és emiatt leálló, fahulladékot szállító gépbe mászott be egy nő, melyet nem vett észre a munkatársa és utóbbi újból bekapcsolta a munkagépet. A hulladékfát eközben kiszabadító nőnek az újrainduló szállítógép eltörte a bokáját.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint több munkavédelmi szabályt is megszegtek az alkalmazottak és a munkáltató is.

A munkagépet bekapcsoló alkalmazottal és a munkáltató vállalkozóval szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Letenyei Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat pedig átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott, a rendőrség büntetőeljárást indított ellene

Szállásadója széfét feszítette fel egy férfi Gyulán. Több mint egymillió forintot és egy aranygyűrűt vett ki belőle. A nyomozók megtalálták az ékszert, illetve a pénz egy részét és visszaadták a tulajdonosnak.