Alkoholt fogyasztottak, úgy vezettek

2020. 06. 07., v - 08:43
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Mindkét járművezető balesetet szenvedett.

Sopronban egy motoros közlekedett a Virágvölgy utcán, a Bécsi út irányából a Tövis Köz felé 2020. június 6-án 15 óra 25 perckor. Haladása során a Virágvölgy utca 28. szám előtt, az enyhén balra ívelő kanyarban nem megfelelően választotta meg a járműve sebességét, ezért letért az útról, majd az ott lévő árokba, illetve az ingatlan kerítésének csapódott. A motorkerékpárt vezető férfi megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A kiérkező rendőröknek a motoros elmondta, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, azonban az alkoholteszteres ellenőrzést megtagadta, ezért tőle a kórházi ellátása során történő mintavételre intézkedtek a járőrök. 

Győrben, a Fehérvári úton közlekedett egy BMW típusú gépkocsi vezetője 2020. június 7-én 1 óra 25 perckor. Haladása során a Fehérvári úti felüljáró felhajtójánál egy balra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladt, ezért a kanyart nem tudta bevenni, jobbra letért az úttestről, majd szalagkorlátnak ütközött. Az ütközés következtében a járművezető és utasa nem sérültek meg. A kiérkező rendőrök a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították.

Az illetékes rendőrkapitányságok mindkét esetben büntetőeljárás keretében vizsgálják a balesetek körülményeit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam