Balesetet okozott, az utasa súlyosan megsérült

2017. 07. 05., sze - 13:58
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Szabálytalanul előzött és balesetet okozott egy személygépkocsit vezető férfi a Mezőhegyes és Végegyháza közötti úton. A balesetben a kocsi jobb első ülésén utazó nő súlyosan megsérült. A rendőrség a férfi ellen vádemelést javasol.

A Mezőhegyes és Végegyháza közötti úton 2017. március 3-án, 8 óra 15 perc körül összeütközött egy traktor és egy személygépkocsi. A személygépkocsi vezetője meg akarta előzni a lassú járművet, de annak a vezetője balra kanyarodott és ezt jelezte is. A személygépkocsit vezető férfi ezt későn vette észre és előzés közben nekiütközött a traktor egyik kerekének. A balesetben a személygépkocsi jobb első ülésén utazó nő súlyosan megsérült.

 

A nyomozás és az igazságügyi szakértői vélemény adatai szerint a baleset a személygépkocsi vezetőjének szabálytalansága miatt történt, ezért a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 78 éves mezőhegyesi férfit közúti baleset okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a 2017. július 4-én lezárt nyomozás iratait a személygépkocsi vezetője ellen vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.