Finn módszeres ellenőrzés Szentendrén

2019. 08. 10., szo - 07:51
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A preventív célú ellenőrzés során 177 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, amelyből egy esetben jelzett pozitív értéket az alkoholszonda.

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a 2019. augusztus 9-én este az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében finn módszeres ellenőrzést végeztek, amelynek során 177 gépjárművezetőt ellenőriztek. Az alkoholszonda egy sofőrnél jelzett pozitív értéket, vele szemben az egyenruhások büntetőeljárást indítottak.

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben is tartanak hasonló ellenőrzéseket, amelyek elsődleges célja a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság növelése.

"

"

Háttérinformáció: A finn módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen több rendőr bevonásával, egyidejűleg, rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése. Ezzel a módszerrel egy-egy ittasság ellenőrzés mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, és negatív eredmény után a gépkocsivezető késedelem nélkül folytathatja az útját.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.