Gondatlan sofőr állhat bíróság elé

2019. 06. 12., sze - 13:01
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A bajai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja balesetet okozott.

 

Baján, az Ifjúság útján közlekedett 2018. április 24-én 13 óra 51 perckor egy helyi nő Ford Focus típusú személygépjárművével. A nyomozás adatai szerint a Nagy István utcához érve a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére úgy hajtott be a kereszteződésbe, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó motorkerékpáros férfinek, ezért összeütköztek. A 49 éves motoros – a beszerzett orvosszakértői vélemény alapján – súlyos sérülést szenvedett.

A Bajai Rendőrkapitányság az 58 éves, szabadlábon védekező asszonyt közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt kihallgatta. Ügyében a nyomozás vizsgálati szakaszában a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

 

Vezessenek óvatosan és körültekintően! Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek! Ne feledjék: a balesetek megelőzhetőek! A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok betartása! 

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.

 

Maratonfutás a határrendészet népszerűsítéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett II. Szeged Maratonon. A cél a határrendész szakma népszerűsítése volt.