Gondatlan sofőr állhat bíróság elé

2019. 06. 12., sze - 13:01
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A bajai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja balesetet okozott.

 

Baján, az Ifjúság útján közlekedett 2018. április 24-én 13 óra 51 perckor egy helyi nő Ford Focus típusú személygépjárművével. A nyomozás adatai szerint a Nagy István utcához érve a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére úgy hajtott be a kereszteződésbe, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó motorkerékpáros férfinek, ezért összeütköztek. A 49 éves motoros – a beszerzett orvosszakértői vélemény alapján – súlyos sérülést szenvedett.

A Bajai Rendőrkapitányság az 58 éves, szabadlábon védekező asszonyt közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt kihallgatta. Ügyében a nyomozás vizsgálati szakaszában a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

 

Vezessenek óvatosan és körültekintően! Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek! Ne feledjék: a balesetek megelőzhetőek! A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok betartása! 

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.