Ittasan okozott anyagi káros balesetet

2019. 02. 19., k - 07:38
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Záhonyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Zsurk Kossuth úton közlekedett Záhony irányából Tiszaszentmárton felé 2019. január 11-én 22 óra körül személygépkocsival egy 37 éves záhonyi férfi. Haladása során feltehetően eltúlzott sebessége és ittas állapota miatt elvesztette uralmát a jármű felett és a menetirány szerinti bal oldali útpadkára, majd az árokba hajtott. A baleset során a férfi könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök a gépjárművezetővel szemben a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, mely 0,91 mg/l pozitív értéket jelzett, ezért a vezetői engedélyét a helyszínen elvették és további mintavétel céljából előállították. Az eljárás során az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi szervezetében a cselekmény elkövetésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol koncentráció volt. A rendőrök a gépjármű vezetőjét 2019. február 6-án járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Záhonyi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.