Ittasság-ellenőrzés az M3-as autópályán

2017. 12. 23., szo - 12:49
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Összesen 523 járművezetőt ellenőriztek, de egyiküknél sem merült fel az ittasság gyanúja.

A közúti balesetek megelőzése érdekében tartottak fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést az M3-as autópályán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai 2017. december 20-án. Az egyenruhások minden intézkedés alá vont járművezetővel szemben „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek. A közúti kontroll során összesen 523 járművezetőt ellenőriztek, de egyiküknél sem merült fel az ittasság gyanúja. Kisebb súlyú szabálysértések elkövetése miatt a rendőrök három esetben helyszíni bírságot szabtak ki, míg egy fővel szemben közigazgatási hatósági eljárást indítottak biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.  

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére irányult. Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Páncélszekrényt loptak

A budaörsi rendőrök egy tavasszal történt betörés feltételezett elkövetőit fogták el a napokban.

 

Egy órára csökkent a várakozási idő Röszkén

Több mint 342 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik mintegy 106 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén kilépő irányban meghaladta a négy órát is, ami hétfő reggelre egy órára csökkent.

 

Átszerelte a rendszámot

Pogány közelében igazoltatták a rendőrök azt a férfit, aki jogosulatlanul szerelt fel autójára egy próbarendszámot.