Közlekedésbiztonsági akció Szentendrén

2019. 03. 15., p - 11:53
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A preventív célú ellenőrzés során kettő ittas vezetőt szűrtek ki csütörtök este a szentendrei rendőrök.

Kevesebb mint egy óra alatt 199 sofőrt ellenőriztek a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a 2019. március 14-én este tartott közlekedésbiztonsági akció alkalmával. Az ellenőrzés során kettő járművezető esetében jelzett pozitív értéket az alkoholteszter, ellenük büntetőeljárás indult.

Az úgynevezett Finn módszer segítségével ezúttal Szentendre belterületén ellenőrizték a sofőröket. A balesetek visszaszorítását célzó közúti kontroll során egy esetben merült fel ittasság gyanúja, ennek nyomán büntetőeljárást kezdeményeztek a rendőrök. Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy előre kijelölt leállítási helyen több rendőr bevonásával elvégzik az arra közlekedő összes járművezető alkoholteszteres ellenőrzését. Ha a járművezető nem bizonyul ittasnak, úgy azonnal továbbhaladhat, míg ittasság esetén az érintett vezetőket félreállítják, és eljárást kezdeményeznek velük szemben.

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben is tartanak hasonló ellenőrzéseket, amelyek elsődleges célja a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság növelése.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

9/48

Az ittas vezetők harmadik „fekete hétvégéje” a Csongrád megyei utakon.

 

Túlsúlyos tréler

A bolgár honosságú járműszerelvényt és annak vezetőjét az M0 autóúton ellenőrizték a szigetszentmiklósi rendőrök.

 

Hamis útlevél

A török férfi a debreceni repülőtéren bukott meg az ellenőrzésen. A nyírábrányi rendőrök elfogták.