Közlekedésbiztonsági akció Szentendrén

2019. 03. 15., p - 11:53
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A preventív célú ellenőrzés során kettő ittas vezetőt szűrtek ki csütörtök este a szentendrei rendőrök.

Kevesebb mint egy óra alatt 199 sofőrt ellenőriztek a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a 2019. március 14-én este tartott közlekedésbiztonsági akció alkalmával. Az ellenőrzés során kettő járművezető esetében jelzett pozitív értéket az alkoholteszter, ellenük büntetőeljárás indult.

Az úgynevezett Finn módszer segítségével ezúttal Szentendre belterületén ellenőrizték a sofőröket. A balesetek visszaszorítását célzó közúti kontroll során egy esetben merült fel ittasság gyanúja, ennek nyomán büntetőeljárást kezdeményeztek a rendőrök. Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy előre kijelölt leállítási helyen több rendőr bevonásával elvégzik az arra közlekedő összes járművezető alkoholteszteres ellenőrzését. Ha a járművezető nem bizonyul ittasnak, úgy azonnal továbbhaladhat, míg ittasság esetén az érintett vezetőket félreállítják, és eljárást kezdeményeznek velük szemben.

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben is tartanak hasonló ellenőrzéseket, amelyek elsődleges célja a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság növelése.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.