Lezárt akta: ittasan okozott balesetet

2018. 01. 12., p - 13:02
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasolnak a kunszentmiklósi rendőrök.

 

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitány Rendészeti Osztálya nyomozást folytatott járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 54 éves tassi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2017. december 1-én 18 óra körül Tass lakott területén belül, az Árpád Fejedelem útján közlekedett egy Tornado típusú segédmotoros kerékpárral. Haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Citroen Xsara típusú személygépkocsival. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A rendőri intézkedés során a baleset okozójával szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit a vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott, így őt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi az ittas vezetés vétségén túl több szabálysértést is elkövetett, ugyanis bukósisak és érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat a Kunszentmiklósi Járási Ügyészségnek küldték meg vádemelési javaslattal.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Páncélszekrényt loptak

A budaörsi rendőrök egy tavasszal történt betörés feltételezett elkövetőit fogták el a napokban.

 

Egy órára csökkent a várakozási idő Röszkén

Több mint 342 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik mintegy 106 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén kilépő irányban meghaladta a négy órát is, ami hétfő reggelre egy órára csökkent.

 

Átszerelte a rendszámot

Pogány közelében igazoltatták a rendőrök azt a férfit, aki jogosulatlanul szerelt fel autójára egy próbarendszámot.