Lezárt akta: jármű önkényes elvétele és ittas vezetés miatt kell felelnie

2021. 02. 23., k - 07:28
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Traktorral közlekedett egy helyi férfi Hajdúdorog belterületén 2020. november 14-én kora hajnalban, mikor haladása során letért az úttestről, nekiütközött egy szemetesnek, majd egy kerékpártárolónak, végül pedig egy fának. A balesetben a sofőr nem sérült meg, de a járműben anyagi kár keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök a férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredménnyel zárult, ezért további mintavételre előállították. Az eljárás során beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján  szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök megállapították azt is, hogy a járműszerelvényt a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta. A helyi lakos ellen jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jogellenes gyűlés a Hősök terén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Hősök terén a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkednek.

 

Őrizetben

A helyszínen elfogták a rendőrök azt a 46 éves férfit, aki veszekedés közben megszúrta lakótársát.

 

Lezárt akták: rendszámokkal ügyeskedtek

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói két olyan ügyben is befejezték a vizsgálatot, amelynek gyanúsítottjai megváltoztatták autóik egyedi azonosítóit. A rendőrök vádemelést javasolnak.