Lezárt akta: nem adott elsőbbséget

2020. 09. 27., v - 07:50
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki közlekedési szabályt szegett, és ezért egy motoros megsérült.

 

Baja belterületén, a Dózsa György úton közlekedett egy 45 éves férfi 2020. június 9-én 19 óra 25 perckor egy tehergépjárművel. A nyomozás adatai szerint a sofőr a Lőrincz Barát utca kereszteződésében balra kanyarodott, ám a manőver közben nem adott elsőbbséget a szemből érkező, és egyenesen továbbhaladni szándékozó motorkerékpárosnak, ezért összeütköztek. A 27 éves motoros a kirendelt igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett.

A Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja a tehergépjárművet vezető férfit, aki az eljárás során  szabadlábon védekezhetett. Ügyét a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a román embercsempész és utasa

Egy román állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi egy migránst szállított Domaszék közelében, az 55-ös számú főúton.

 

Tizenegy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.