Szomorú hétvége

2019. 10. 21., h - 10:05
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Tolna megye útjain egy ember meghalt, ketten súlyosan, tízen pedig könnyebben sérültek meg az elmúlt 48 órában.

Egy BMW típusú személygépkocsi vezetője közlekedett Dunaföldvár belterületén 2019. október 19-én a késő esti órákban, amikor – vélhetően sebessége nem megfelelő megválasztása miatt – egy autóbuszöböl magasított padkájának hajtott. A jármű hátsó kereke kitörött, és az autó irányíthatatlanná vált, ami nekiütközött egy villanyoszlopnak, valamint két parkoló személygépkocsit – egy Suzukit és egy Mazdát – is összetört. A BMW-ben öten utaztak, a sofőr és egyik utasa az elsődleges információk szerint súlyosan, a többiek könnyebben sérültek meg. Az autót egy 15 éves izsáki fiú vezette, aki vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a személygépkocsi utasai is 13 és 15 év közötti fiatalok voltak. A járműben senki nem használta a biztonsági övet.  

kép

Egy Toyota típusú személygépkocsi vezetője közlekedett a 65-ös főúton Zomba irányából Tamási irányába  2019. október 20-án 16 óra 20 perckor Kéty belterületén, amikor lesodródott az útról, és elütötte az úttest mellett füvet nyíró személyt. A 68 éves helyi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A járművezető vélhetően több, a vezetésre hátrányos ható szer befolyása alatt volt, amikor a balesetet okozta.  A 35 éves tolnai férfit a bonyhádi rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. 

kép

A hétvégén további öt sérüléses baleset történt, melyekben heten sérültek meg könnyebben.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva vegyenek részt a közlekedésben, tegyék ezt azért

 … hogy mindenki hazaérjen!   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam