Tispol Seatbelt akció számokban

2019. 03. 19., k - 15:06
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség 2019. március 11-e és március 17-e között európai szintű fokozott ellenőrzést tartott Borsod-Abaúj-Zemlén megyében is.

A rendőrség a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) 2019. évi ellenőrzési terve alapján az európai kampány keretében a passzív biztonsági eszközöket ellenőrizte legfőképpen. Ilyen felszerelések a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak.

A Borsod-Abaúj-Zemlén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai több száz gépkocsit állítottak meg az akció keretében. A biztonsági öv használatát 111 személy mulasztotta el, közülük 65 esetben a sofőr volt a szabálysértő. Az ellenőrzött járművekben a gyermekbiztonsági rendszert 6-szor nem használták, míg 10 motorkerékpáros bukósisak nélkül közlekedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közeledők figyelmét a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon.

...hogy mindenki hazaérjen!

 

 A Tispol Seatbelt akció országos eredményei.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Háromból kettőt kerestek

A magyar rendőrök az osztrák hatóságok által körözött motorokat foglaltak le a Kiszombor Közúti Határátkelőhelyen.

 

Vaddisznót lopott

Az egyik salgótarjáni vadásztársaság területén ejtette el a vadat az 50 éves férfi.

 

Halálos balesetet okozott

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki egy építés alatt álló autópálya-szakaszra hajtott fel gépkocsijával Csehországban, majd balesetet okozott, és ennek következtében a mellette utazó férfi életét vesztette.