Tispol Seatbelt akció számokban

2019. 03. 19., k - 15:06
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség 2019. március 11-e és március 17-e között európai szintű fokozott ellenőrzést tartott Borsod-Abaúj-Zemlén megyében is.

A rendőrség a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) 2019. évi ellenőrzési terve alapján az európai kampány keretében a passzív biztonsági eszközöket ellenőrizte legfőképpen. Ilyen felszerelések a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak.

A Borsod-Abaúj-Zemlén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai több száz gépkocsit állítottak meg az akció keretében. A biztonsági öv használatát 111 személy mulasztotta el, közülük 65 esetben a sofőr volt a szabálysértő. Az ellenőrzött járművekben a gyermekbiztonsági rendszert 6-szor nem használták, míg 10 motorkerékpáros bukósisak nélkül közlekedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közeledők figyelmét a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon.

...hogy mindenki hazaérjen!

 

 A Tispol Seatbelt akció országos eredményei.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

48 óra alatt 29

A zéró tolerancia ellenére a Veszprém megyei rendőrök huszonkilenc esetben intézkedtek ittas sofőrökkel szemben.

 

Rendőrkézen a betörő

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit, aki egy Sajószentpéteri családi házhoz tartozó garázsba tört be.

 

Kicserélt rendszámok

A füzesabonyi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 34 éves besenyőtelki férfit.

 

Holtan találtak rájuk

Tiszafüredi otthonukban holtan találtak egy házaspárt, a haláluk körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 

Balesetet okozott

Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a sárisápi férfi ellen.

 

Illegális migránsok Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.