Azonnal cselekedtek

2018. 06. 14., cs - 12:10
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A budaörsi körzeti megbízottak gyors és határozott reakciója segített egy férfin, aki egy ürömi üzlet parkolójában lett rosszul szerdán délben.

A Budaörsi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja, Matisz Péter c.r. törzszászlós és Apáti Szabolcs r. főtörzsőrmester 2018. június 13-án délben egy ürömi üzlet parkolójában látták el szolgálati feladataikat. A parkolóban ekkor megállt egy autó, amelynek sofőrje vásárolni indult, utasa, egy 39 éves férfi a jármű jobb első ülésében, nyitott ajtó mellett várakozott.

Néhány pillanat múlva a rendőrök arra figyeltek fel, hogy az autóban ülő férfi rosszul lett, teste megfeszült, majd fejjel előre kiesett a jármű mellé a földre, ahol levegőért kapkodva, görcsös tüneteket mutatott. A körzeti megbízottak azonnal a férfi segítségére siettek, lehetőségekhez mérten stabil oldalfekvésbe helyezték, valamint fejének és összeszorított állkapcsának megfelelő helyzetben tartásával próbálták elősegíteni, hogy ismét elegendő levegőt tudjon venni. A férfi légzése ezután lassan helyreállt, görcsei csillapodtak, a rendőrök pedig igyekeztek figyelmét fent tartani az időközben értesített mentőszolgálat munkatársainak helyszínre érkezéséig, akik a férfit további ellátása céljából kórházba vitték.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Békíteni akart, életveszélyesen megsérült

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát két szegedi férfival szemben, akik egy szórakozóhelynél verekedtek össze. Ennek során egy harmadik vendég életveszélyesen megsérült.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.