Azonnal cselekedtek

2018. 06. 14., cs - 12:10
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A budaörsi körzeti megbízottak gyors és határozott reakciója segített egy férfin, aki egy ürömi üzlet parkolójában lett rosszul szerdán délben.

A Budaörsi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja, Matisz Péter c.r. törzszászlós és Apáti Szabolcs r. főtörzsőrmester 2018. június 13-án délben egy ürömi üzlet parkolójában látták el szolgálati feladataikat. A parkolóban ekkor megállt egy autó, amelynek sofőrje vásárolni indult, utasa, egy 39 éves férfi a jármű jobb első ülésében, nyitott ajtó mellett várakozott.

Néhány pillanat múlva a rendőrök arra figyeltek fel, hogy az autóban ülő férfi rosszul lett, teste megfeszült, majd fejjel előre kiesett a jármű mellé a földre, ahol levegőért kapkodva, görcsös tüneteket mutatott. A körzeti megbízottak azonnal a férfi segítségére siettek, lehetőségekhez mérten stabil oldalfekvésbe helyezték, valamint fejének és összeszorított állkapcsának megfelelő helyzetben tartásával próbálták elősegíteni, hogy ismét elegendő levegőt tudjon venni. A férfi légzése ezután lassan helyreállt, görcsei csillapodtak, a rendőrök pedig igyekeztek figyelmét fent tartani az időközben értesített mentőszolgálat munkatársainak helyszínre érkezéséig, akik a férfit további ellátása céljából kórházba vitték.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vagonban megbújva

Egy afgán férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.

 

Nem jutott messzire

Rézkábelt lopott egy komáromi telephelyről egy 34 éves férfi, de a járőrök nem sokkal később elfogták.

 

Asztaltársaságára támadt

Szóváltást követően többször megütött három nőt egy férfi Szegeden. Garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

 

Italoztak, majd leszúrta

Emberölés kísérletével gyanúsítják azt a férfit, aki Székelyszabaron egy késsel szúrta meg vitapartnerét.