Kerékpáros rendőrjárőrök Békéscsabán

2016. 06. 13., h - 16:37
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Cél a bűncselekmények, balesetek megelőzése és a városban élők, közlekedők segítése.

Kerékpáros rendőrjárőr szolgálat indult Békéscsabán. Ehhez Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata két kerékpárt biztosított a Békéscsabai Rendőrkapitányságnak. A bicikliket 2016. június 13-án a sajtó képviselőinek jelenlétében vették át a rendőrök Szarvas Péter polgármestertől és Bíró Csaba önkormányzati képviselőtől. Az új járőrszolgálati forma bevezetésének célja a bűncselekmények, közlekedési balesetek megelőzése, illetve a városban élők, közlekedők segítése.

 

Békéscsabán nagy a kerékpáros forgalom és a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteknek 2015-ben és az idei év eddig eltelt öt hónapjában is több mint egynegyedét biciklisek okozták – hangsúlyozta a kerékpárok átadásakor dr. Bede Sándor r. ezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője. Kiemelte, hogy a kerékpáros rendőrök egyik legfontosabb feladata a példamutatás, illetve a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályainak betartatása lesz. Emellett szükség esetén segítik a városban élőket, a belvárosban közlekedőket, valamint a Békéscsabára látogatókat. 

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter elmondta: a városban megítélése szerint jó a közbiztonság és az önkormányzat minden olyan kezdeményezést támogat, amely a közrend fenntartását, erősítését szolgálja. A rendőrség és az önkormányzat közötti együttműködést méltatta Bíró Csaba is, aki a szabályos közlekedésre nevelés fontosságáról is szólt. Meglátása szerint az óvodákban és az iskolákban a rendőrség által évek óta működtetett oktatóprogramok folytatásának is tekinthető a kerékpáros járőrszolgálat, amelynek reményei szerint lesz szemléletformáló hatása.

 

A kerékpáros rendőrökkel elsősorban a belvárosi kerékpárutakon találkozhatnak majd a békéscsabaiak. Főként olyan kerékpárútszakaszokon és járdákon végeznek majd visszatérő ellenőrzéseket, ahol gyakoriak a szabálytalanságok. Kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogos-átkelőhelyeken, valamint a József Attila utca és Deák utca közötti gyalogos hídon kerékpározókra.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.