Külterületeken ellenőriztek

2019. 02. 23., szo - 09:14
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A monori rendőrök által szervezett akcióhoz erdészek, mezőőrök is csatlakoztak, valamint a Készenléti Rendőrség helikoptere is támogatta a földi egységeket.

A Monori Rendőrkapitányság munkatársai 2019. február 22-én összehangolt, alapvetően preventív célú ellenőrzést tartottak a Monori Rendőrkapitányság illetékességi területén, a külterületekre fókuszálva.

Az ellenőrzés az erdészek, mezőőrök és a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság munkatársainak bevonásával került végrehajtásra, amelynek célja a külterületeken elkövetett falopások és egyéb vagyon elleni bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint az elkövetett jogsértések felderítése, a tettesek azonosítása és elfogása volt.

A fokozott rendőri jelenlét elérte célját, az akció idején jogsértő cselekmények miatt rendőri intézkedésre nem volt szükség.

A bűncselekmények megelőzése érdekében a monori rendőrök a jövőben is szerveznek hasonló akciókat, amellyel a külterületen élő állampolgárok szubjektív közbiztonságérzetét is növelni kívánják.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.