Lovas rendőrök Magyarnándorban

2017. 10. 12., cs - 07:18
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Készenléti Rendőrség munkatársai közös szolgálatot láttak el a községben.

Magyarnándorban és a környező településeken, valamint a külterületeken az elmúlt napokban a helyi szolgálatot teljesítő rendőrök és polgárőrökön kívül két lovas járőr is felügyelt a közbiztonságra. A Készenléti Rendőrség munkatársai a településen és annak külterületén, erdőkben és mezőgazdasági termőföldeken 2017. október 7-től öt napig láttak el szolgálatot. A közös szolgálat célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, a jogsértő cselekmények megelőzési és megakadályozása volt.

A lovas járőrök Oman Attila címzetes rendőr alezredes, a Magyarnándori Rendőrőrs parancsnoka eligazítását követően, a helyi kollégákkal és Varga István polgárőrrel kezdték meg a szolgálatot, mely napon egy eltűnés miatt körözött fiatalkorút találtak meg és helyeztek biztonságba. A további napokban két helyi lakos is csatlakozott lóháton a rendőrökhöz és helyismeretben támogatást nyújtva járták be a község külterületét.

Az utolsó szolgálat előtt Csík Csaba rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője, Sándor István, Magyarnándor polgármestere és Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke közösen megköszönték a Készenléti Rendőrség munkatársainak segítségét, valamint a lakosság pozitív visszajelzése alapján megállapodtak abban, hogy a közeljövőben hasonló szolgálat ellátását kezdeményezik a Balassagyarmati Rendőrkapitányság illetékességi területén.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: Falunap után „híd” csere

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a garázda férfival szemben, aki egy egerlövői rendezvényen előzetes szóváltást követően úgy megütött egy férfit, hogy annak „híddal” rögzített fogai kiestek.

 

Fizetés nélkül elhajtott

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 23 éves budapesti férfi ellen.

 

Három deciliter pálinka vezetett balesethez

Vádemelést javasol a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egy férfival szemben, aki a város külterületén anyagi káros balesetet okozott. A nyomozás során kiderült, hogy a sofőr ittas volt.

 

„Unokázós” csaló

A rákosmenti rendőrök vádemelési javaslattal zárták annak a férfinak az ügyét, aki több százezer forintot csalt ki egy idős férfitől, de a második bűncselekménynél már belefutott a rendőrökbe.