A rendőri munkát népszerűsítették

2019. 04. 18., cs - 10:34
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy betöréses lopást és az azzal kapcsolatos helyszíni tevékenységet szimulálták a diákoknak.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai 2019. április 17-én az AM Dunántúli Agrárképző Központ Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendészeti képzésben résztvevő diákjainak tartottak a rendőrség munkáját népszerűsítő gyakorlati bemutatót. 

kép

A tanulóknak egy betöréses lopást szimuláltak a rendőrök. A diákok betekinthettek a helyszínbiztosítás, a bűnügyi helyszínelés, a kutyával történő keresés és az elfogás rejtelmeibe is. A tanulók az észlelt bűncselekmény bejelentésétől egészen az elkövető elfogásáig nyomon követhették a rendőrök munkáját. Az egész délelőttön át tartó helyszínelés során számos hasznos ismeretet kaptak az éppen belügyi rendészeti ismeretekből érettségire készülő diákok.

kép

A rendőrségi bemutató célja az volt, hogy népszerűsítse a rendőri munkát, és bemutassa a fiataloknak a szakma rejtelmeit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

20 illegális migráns

Afgán férfiakból álló csoportot tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében.

 

Illegális migráns Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Családi ház udvarába zuhant egy motoros siklóernyő

Lezuhant egy motoros siklóernyő Mezőberényben. A pilóta ereszkedés közben veszítette el uralmát a jármű felett, és egy családi ház udvarába csapódott. A férfit a mentők kórházba szállították.

 

Afgán illegális migránsok Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.