A rendőri munkát népszerűsítették

2019. 04. 18., cs - 10:34
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy betöréses lopást és az azzal kapcsolatos helyszíni tevékenységet szimulálták a diákoknak.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai 2019. április 17-én az AM Dunántúli Agrárképző Központ Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendészeti képzésben résztvevő diákjainak tartottak a rendőrség munkáját népszerűsítő gyakorlati bemutatót. 

kép

A tanulóknak egy betöréses lopást szimuláltak a rendőrök. A diákok betekinthettek a helyszínbiztosítás, a bűnügyi helyszínelés, a kutyával történő keresés és az elfogás rejtelmeibe is. A tanulók az észlelt bűncselekmény bejelentésétől egészen az elkövető elfogásáig nyomon követhették a rendőrök munkáját. Az egész délelőttön át tartó helyszínelés során számos hasznos ismeretet kaptak az éppen belügyi rendészeti ismeretekből érettségire készülő diákok.

kép

A rendőrségi bemutató célja az volt, hogy népszerűsítse a rendőri munkát, és bemutassa a fiataloknak a szakma rejtelmeit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Magánlaksértés és testi sértés

A nyomozók őrizetbe vették azt a három helybélit, akik a gyanú szerint berúgták az egyik kiskunhalasi ingatlan kapuját, majd az udvaron bántalmazták az ott lakó férfit.

 

Megütötte a strand biztonsági őrét

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves lepsényi lakos ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.