A rendőri munkát népszerűsítették

2019. 04. 18., cs - 10:34
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy betöréses lopást és az azzal kapcsolatos helyszíni tevékenységet szimulálták a diákoknak.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai 2019. április 17-én az AM Dunántúli Agrárképző Központ Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendészeti képzésben résztvevő diákjainak tartottak a rendőrség munkáját népszerűsítő gyakorlati bemutatót. 

kép

A tanulóknak egy betöréses lopást szimuláltak a rendőrök. A diákok betekinthettek a helyszínbiztosítás, a bűnügyi helyszínelés, a kutyával történő keresés és az elfogás rejtelmeibe is. A tanulók az észlelt bűncselekmény bejelentésétől egészen az elkövető elfogásáig nyomon követhették a rendőrök munkáját. Az egész délelőttön át tartó helyszínelés során számos hasznos ismeretet kaptak az éppen belügyi rendészeti ismeretekből érettségire készülő diákok.

kép

A rendőrségi bemutató célja az volt, hogy népszerűsítse a rendőri munkát, és bemutassa a fiataloknak a szakma rejtelmeit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.