A sárvári Németh család lett az ország legjobbja

2018. 06. 25., h - 15:26
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét Vas megyei siker a „Közlekedik a család” országos döntőjén.

A megyei fordulók visszatérő résztvevőiként évről évre fej-fej mellett teljesített a Németh család és a Polgár család. Két évvel ezelőtt a Polgár család eredményes szereplésére lehettünk büszkék, tavaly azonban megtört a jég, a selejtező legjobbjaiként a Németh család is megmérettethette magát a „Közlekedik a család” országos versenyen.

Kitartásuk és felkészültségük azonban az idei évben érett be igazán, amikor az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által, hetedik alkalommal megrendezett vetélkedő eredményhirdetésén a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak. A 2018. június 23-án és június 24-én, hét helyszínen (Bükkábrány, Eger, Galyatető, Mezőkövesd, Miskolc, Parád, Sirok) tartott versenyen az indulók elméleti tudását firtató tesztsorokat – többekkel egyetemben – a legjobban oldották meg, de testhezálló volt számukra az elsősegélynyújtási feladat is, amelyikben a negyedikként végeztek.

A család számára különösen jól sikerült a kerékpáros ügyességi feladatrész, amelynek során mind a tizenkilenc családot maguk mögé utasították. Az ügyességi pályán Németh Bence édesapjával együtt kerekezett.

A szülők elkötelezettek a fiatalok helyes közlekedésre nevelésében. Példamutató magatartásukat az iskolai közeg még tovább erősítette. Hannos Attila nyugalmazott pedagógus szárnyai alatt készülve, a testvérpár évről-évre megmérettette magát megyei, aztán később országos versenyeken is. Bence három alkalommal, Rebeka két alkalommal bizonyult az ország legjobbjának különböző kerékpáros ügyességi versenyeken. A testvérpár számára kedves emlékként maradt meg többek között Pécs városa is, mivel a „XXII. Kerékpáros Iskola Kupa” elnevezésű országos versenyen kategóriájukban külön-külön és összesítésben is a legjobban teljesítettek.

A fiatalok biztonságos közlekedéséhez szükséges jártasságának megszerzését a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának tagjai is támogatták.

 

 

A Főkapitányság gratulál a családnak az eredményes szerepléshez!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az 1-es számú főúton

Bicske térségében egy motorkerékpár, valamint egy gépkocsi ütközött össze, ezért teljes útlezárás van érvényben.

 

Halálos vonatgázolás

Siófok belterületén személyvonat ütött el egy segédmotoros kerékpárt toló férfit.