Elismerést adott át a bátor buszsofőrnek Miskolc rendőrkapitánya

2020. 06. 22., h - 14:15
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Miskolci Városi Közlekedési Zrt. munkatársa, Kiss Károly Zsolt szolgálatteljesítés közben megakadályozta, hogy egy idős asszonyt kiraboljon egy 27 éves helyi férfi.

Dr. Bogyay Ferenc r. ezredes, Miskolc rendőrkapitánya 2020. június 22-én délelőtt irodájában fogadta, és elismerésben részesítette Kiss Károly Zsoltot, a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. munkatársát.

A hős buszsofőr 2020. június 5-én szolgálatteljesítése során egy idős asszony védelmére kelt, akit egy 27 éves fiatalember próbált meg kirabolni az utcán Miskolcon. A hölgynek az eset során sérülése nem keletkezett, a rendőrök pedig azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetőjét, akinek a bíróság 2020. június 14-én elrendelte letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Látta a balesetet?

Azok jelentkezését várjuk, akik látták a Fülöp és Penészlek között történt balesetet, és körülményeiről érdemleges információval rendelkeznek.

 

Kattant a bilincs

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves fiút és 23 éves társát, akik a gyanú szerint egy férfit raboltak ki Nagykátán.

 

22/16

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 21 ittas, és 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év második hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna. Ezek közül a hatóság 16 esetben büntetőeljárást kezdeményezett.