Jubileumot ünnepeltek

2018. 12. 05., sze - 12:49
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csóti Kistérségi Körzeti Megbízotti Csoport 10 éve alakult.

A Pápai Rendőrkapitányság ünnepséget szervezett a Csóti Kistérségi Körzeti Megbízotti Csoport 10 éves megalakulása alkalmából 2018. december 4-én. A csóti Faluházban megrendezett eseményen Szappan Csaba rendőr alezredes, pápai rendőrkapitány köszöntötte a megjelenteket, majd tájékoztatást adott a körzeti megbízotti munka múltjáról és jelenéről. Ezt követően Bauer Tibor rendőr alezredes, a Pápa Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője beszámolt a 17 településen működő körzeti megbízotti csoport létrehozásának okairól. A rendezvényen felszólalt Kékesi István, Csót község polgármestere is, aki a lakosság szemszögéből értékelte a csoport szerepét, majd Kovács Róbert nyugállományú rendőr zászlós, egykori körzeti megbízott elevenítette fel az egykori szolgálatokat.

Dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes, aki egykor pápai rendőrkapitányként aktívan részt vett a csoport megalakulásában, levélben üdvözölte az egykori és jelenlegi körzeti megbízottakat, a kistérség polgármestereit, az együttműködő szervezetek képviselőit. Végezetül Fűzfa László címzetes rendőr főtörzszászlós, csoportparancsnok adott betekintést a helyi rendőrök 10 éves tevékenységébe, melynek során elmondta, hogy a csoport hét körzeti megbízottja a kistérségben él, kötődik a régióhoz, így személy- és helyismeretük sokat segít a jogsértő cselekmények visszaszorításában.

A rendezvény dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok köszöntője után kötetlen beszélgetéssel, múltidézéssel és állófogadással zárult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tehervonaton bújtak meg

Bács Kiskun megyénél egy tehervonaton elbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra két illegális migráns.

 

Külterületeken ellenőriztek

A monori rendőrök által szervezett akcióhoz erdészek, mezőőrök is csatlakoztak, valamint a Készenléti Rendőrség helikoptere is támogatta a földi egységeket.

 

Elgázolták

A 12 éves fiú a tilos jelzés ellenére akart átkelni az úttesten.

 

Ittasan okozott balesetet

Forgalommal szemben hajtott be az egyirányú utcába egy elektromos kerékpáros Esztergomban.