Jubileumot ünnepeltek

2018. 12. 05., sze - 12:49
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csóti Kistérségi Körzeti Megbízotti Csoport 10 éve alakult.

A Pápai Rendőrkapitányság ünnepséget szervezett a Csóti Kistérségi Körzeti Megbízotti Csoport 10 éves megalakulása alkalmából 2018. december 4-én. A csóti Faluházban megrendezett eseményen Szappan Csaba rendőr alezredes, pápai rendőrkapitány köszöntötte a megjelenteket, majd tájékoztatást adott a körzeti megbízotti munka múltjáról és jelenéről. Ezt követően Bauer Tibor rendőr alezredes, a Pápa Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője beszámolt a 17 településen működő körzeti megbízotti csoport létrehozásának okairól. A rendezvényen felszólalt Kékesi István, Csót község polgármestere is, aki a lakosság szemszögéből értékelte a csoport szerepét, majd Kovács Róbert nyugállományú rendőr zászlós, egykori körzeti megbízott elevenítette fel az egykori szolgálatokat.

Dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes, aki egykor pápai rendőrkapitányként aktívan részt vett a csoport megalakulásában, levélben üdvözölte az egykori és jelenlegi körzeti megbízottakat, a kistérség polgármestereit, az együttműködő szervezetek képviselőit. Végezetül Fűzfa László címzetes rendőr főtörzszászlós, csoportparancsnok adott betekintést a helyi rendőrök 10 éves tevékenységébe, melynek során elmondta, hogy a csoport hét körzeti megbízottja a kistérségben él, kötődik a régióhoz, így személy- és helyismeretük sokat segít a jogsértő cselekmények visszaszorításában.

A rendezvény dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok köszöntője után kötetlen beszélgetéssel, múltidézéssel és állófogadással zárult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam