Nyílt nap a rendőrkapitányságon

2019. 11. 07., cs - 14:08
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök a rendészeti hivatás bemutatásáról szóló programot szerveztek egy helyi általános iskola tanulóinak.

A Tapolcai Rendőrkapitányságra 2019. október 6-án a helyi Batsányi János Általános Iskola tanulói látogattak el, és tájékoztatást kaptak a rendőri tevékenység sokrétűségéről, színességéről. A program során a rendőrök bemutatták az általuk viselt szabályszerű ruházatot, a jelvényt, a csapaterős felszereléseket, továbbá ismertették a szolgálati fegyverekkel és a használatukkal kapcsolatos szigorú szabályokat. A rendőri hivatással való ismerkedés mellett baleset-megelőzési tanácsok is elhangoztak. A diákok a megelőzési előadók segítségével elmélyítették eddigi ismereteiket a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a járműben való utazás szabályairól. A rendőrök felhívták a fiatalok figyelmét a láthatóságot segítő eszközök, a biztonsági öv, és a gyermekülés, az ülésmagasító eszközök használatának fontosságára is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.