Nyílt nap a rendőrkapitányságon

2019. 11. 07., cs - 14:08
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök a rendészeti hivatás bemutatásáról szóló programot szerveztek egy helyi általános iskola tanulóinak.

A Tapolcai Rendőrkapitányságra 2019. október 6-án a helyi Batsányi János Általános Iskola tanulói látogattak el, és tájékoztatást kaptak a rendőri tevékenység sokrétűségéről, színességéről. A program során a rendőrök bemutatták az általuk viselt szabályszerű ruházatot, a jelvényt, a csapaterős felszereléseket, továbbá ismertették a szolgálati fegyverekkel és a használatukkal kapcsolatos szigorú szabályokat. A rendőri hivatással való ismerkedés mellett baleset-megelőzési tanácsok is elhangoztak. A diákok a megelőzési előadók segítségével elmélyítették eddigi ismereteiket a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a járműben való utazás szabályairól. A rendőrök felhívták a fiatalok figyelmét a láthatóságot segítő eszközök, a biztonsági öv, és a gyermekülés, az ülésmagasító eszközök használatának fontosságára is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.

 

Fegyverek és lőszerek

A Nagyatádi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást az illegális lőfegyverek ügyében.