Nyílt nap a Szombathelyi Rendőrkapitányságon

2019. 01. 16., sze - 14:30
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Pályaválasztás előtt álló fiatalok ismerkedhettek meg a rendőri hivatással.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, idén is szakmai bemutatóval egybekötött nyílt napot tartottak – 2019. január 16-án – a Szombathelyi Rendőrkapitányságon, amelyen a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma, a Szombathelyi Élelmiszeripai és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákjai vettek részt.

A nyílt nap célja, hogy a megjelent fiatalok megismerhessék a Rendőrkapitányság szervezeti felépítését, valamint felvilágosítást kapjanak a rendészeti szakgimnáziumi képzésre történő jelentkezés feltételeiről, a bűnügyi és a rendészeti szakterületen történő munkavégzésről.

A fiatalok megtekinthették a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság lőterét, a rendőrségen rendszeresített fegyvereket, a csapatszolgálati öltözéket, valamint egy beállított bűnügyi helyszínen a bűnügyi technikusok munkájába is bepillanthattak. Az eseményen egy kutyás bemutatót is láthattak az érdeklődők.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnhalmozó

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság őrizetbe vette, majd a Miskolci Járásbíróság letartóztatta azt a rudabányai fiatal fiút, aki több bűncselekményt követett el.

 

Álláskeresők jelentkezését várták

Megtöltötték a rendőri hivatás iránt érdeklődők a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal előadótermét, ahol megismerkedtek a rendőrök munkájával, valamint a csatlakozás lehetőségével.