Nyílt nap a Szombathelyi Rendőrkapitányságon

2019. 01. 16., sze - 14:30
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Pályaválasztás előtt álló fiatalok ismerkedhettek meg a rendőri hivatással.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, idén is szakmai bemutatóval egybekötött nyílt napot tartottak – 2019. január 16-án – a Szombathelyi Rendőrkapitányságon, amelyen a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma, a Szombathelyi Élelmiszeripai és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákjai vettek részt.

A nyílt nap célja, hogy a megjelent fiatalok megismerhessék a Rendőrkapitányság szervezeti felépítését, valamint felvilágosítást kapjanak a rendészeti szakgimnáziumi képzésre történő jelentkezés feltételeiről, a bűnügyi és a rendészeti szakterületen történő munkavégzésről.

A fiatalok megtekinthették a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság lőterét, a rendőrségen rendszeresített fegyvereket, a csapatszolgálati öltözéket, valamint egy beállított bűnügyi helyszínen a bűnügyi technikusok munkájába is bepillanthattak. Az eseményen egy kutyás bemutatót is láthattak az érdeklődők.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Iráni határsértő egy horvát kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Körözött BMW Nagylakon

A magyar rendőrök az Egyesült Királyság által körözött gépkocsit foglaltak le Csongrád megyében.