Nyomozás a kapitányság objektumában

2019. 05. 25., szo - 11:59
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyermeknapot tartottak a veszprémi rendőrök.

A megyeszékhely egyik általános iskolájának nyolcadik osztályos diákjai kaptak gyermeknapi meghívást a Veszprémi Rendőrkapitányságra, hogy ott 2019. május 23-án egy játékos délelőtt keretében a büntetőeljárások lefolytatásáról, a bűnügyi technikai tevékenységről ismereteket szerezhessenek.

Pálmann László rendőr ezredes, megbízott kapitányságvezető köszöntőjét követően a véletlenszerűen összesorsolt csapatok tagjai forgószínpad-szerűen mentek végig a vetélkedő egyes állomásain, melyeken többek között egy fiktív betörés nyomait kutatták annak érdekében, hogy az elvitt értékeket visszaszerezzék, az ismeretlen tettest pedig azonosítsák, majd elfogják.

A nyomozás végén a bilincs is előkerült, hogy kattanjon az elkövető szerepét játszó személy csuklóján, akit személyleírás alapján ismerhettek fel.

Az életszerű feladatok megoldását a gyermekek korosztályának megfelelő logikai feladványok is színesítették. A sikeres elfogást követően a rabosítás folyamatába is bepillantást nyerhettek a diákok oly módon, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikusának segítségével megörökíthették tenyérlenyomataikat. A változatos programot airsoft lövészet zárta a lövészetvezető szakszerű irányítása mellett, majd eredményhirdetésre került sor.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás és lopás

Három férfival szemben fejezték be az eljárás vizsgálati szakaszát a szécsényi nyomozók.

 

Lezárt vizsgálat: alkalmi lopás a temetőben

A bajai rendőrök a kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Ügyében vádemelést javasolnak.