Nyomozás a kapitányság objektumában

2019. 05. 25., szo - 11:59
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyermeknapot tartottak a veszprémi rendőrök.

A megyeszékhely egyik általános iskolájának nyolcadik osztályos diákjai kaptak gyermeknapi meghívást a Veszprémi Rendőrkapitányságra, hogy ott 2019. május 23-án egy játékos délelőtt keretében a büntetőeljárások lefolytatásáról, a bűnügyi technikai tevékenységről ismereteket szerezhessenek.

Pálmann László rendőr ezredes, megbízott kapitányságvezető köszöntőjét követően a véletlenszerűen összesorsolt csapatok tagjai forgószínpad-szerűen mentek végig a vetélkedő egyes állomásain, melyeken többek között egy fiktív betörés nyomait kutatták annak érdekében, hogy az elvitt értékeket visszaszerezzék, az ismeretlen tettest pedig azonosítsák, majd elfogják.

A nyomozás végén a bilincs is előkerült, hogy kattanjon az elkövető szerepét játszó személy csuklóján, akit személyleírás alapján ismerhettek fel.

Az életszerű feladatok megoldását a gyermekek korosztályának megfelelő logikai feladványok is színesítették. A sikeres elfogást követően a rabosítás folyamatába is bepillantást nyerhettek a diákok oly módon, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikusának segítségével megörökíthették tenyérlenyomataikat. A változatos programot airsoft lövészet zárta a lövészetvezető szakszerű irányítása mellett, majd eredményhirdetésre került sor.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.