Országos interaktív bűnmegelőzési program Székesfehérváron

2021. 10. 23., szo - 08:12
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

„Re-akció” elnevezésű rendezvényt tartottak a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnáziumban 2021. október 21-én.

„A projekt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kidolgozott, az iskolákban megvalósításra kerülő bűnmegelőzési rendezvény, mely komplex módszerekkel, több célcsoportot megszólítva, interaktív módon, tapasztalatszerzésre építve ad át az életből merített szituációk megjelenítésén keresztül prevenciós ismereteket.”-szól a program pontos meghatározása, ami a gyakorlatban a következőképpen nézett ki.

A középiskolások először tanórák keretein belül kapcsolatteremtő, érdeklődés-felkeltő, a különböző bűnmegelőzési témákra rávezető, alapismereteket átadó interaktív foglalkozásokon vettek részt.

Ezt követően a gyerekek az iskola udvarán intézkedéstaktikai-, önvédelmi- és kutyás bemutatót, valamint szituációs gyakorlatokat tekinthettek meg és láthatták, hogy milyen könnyen válhatnak bűncselekmény áldozatává, vagy elkövetőjévé. A diákok megtapasztalhatták azt is, hogy egy előre beállított baleseti helyszínen miként működik együtt a rendőrség a társszervekkel.

A program moderátora Topa Zoltán rendőr őrnagy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakembere volt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.