Pályaválasztási nap Várpalotán

2019. 11. 22., p - 10:40
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök első évfolyamos rendészeti hallgatókkal közösen adtak tájékoztatást a rendőri hivatásról.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. november 20-án rendészeti szakgimnáziumba járó első évfolyamos hallgatókkal tartottak pályaválasztási előadást egy helyi középiskola végzős tanulóinak. A rendőrök tájékoztatást adtak a rendészeti képzésekről és a jelentkezés feltételeiről, melynek során kitértek a személyi, egészségügyi, pszichikai és fizikai követelményekről, a szakgimnázium hallgatói pedig készséggel válaszoltak a felmerülő kérdésekre és beszámoltak az oktatási intézményben szerzett tapasztalataikról. A fiatalok a rendőri munkáról szóló kisfilmeket is megtekintettek.

A jelentkezésről és annak feltételeiről további tájékoztatást kaphatnak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, valamennyi rendőrkapitányságon és rendőrőrsön, valamint a rendőrség honlapján.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Leintették a rendőröket

Egy járókelő kért segítséget a pilisvörösvári körzeti megbízottaktól, akik a mentők érkezéséig újraélesztettek egy sérült, eszméletlen férfit.

 

Nem tétlenkedtek a rendőrök

Egy örkényi járőr hozta az információt egy kristállyal üzletelő férfiről, a dabasi nyomozók a végére jártak. A bíróság azóta letartóztatta.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Lezárt akta: nem adott elsőbbséget

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki közlekedési szabályt szegett, és ezért egy motoros megsérült.

 

Határsértőket tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.